Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Canon eos 1200d automatyczne zatrzymanie nagrywania
#1
Cześć! Kupiłem jakiś czas temu canona eos 1200d... Generalnie z myślą nagrywania filmików do 15-20 minut.. Wszystko było okey, bawiłem się, robiłem zdjecia, ale jak zacząłem nagrywać to po 10 minutach mi wyskakiwał komunikat : "Automatyczne zatrzymanie nagrywania" lub coś podobnej treści...
Karty jakimi nagrywałem:
Ultima pro 80mb/s z klas 10 i U1
Czytałem i pytałem znajomych fotografów i osób zajmujących się tym.. Wszyscy zgodnie twierdzili, że wina karty..
kupiłem Lexar Professional SDXC 64GB 1000x
Włożyłem do aparatu z nadzieją, że wszystko będzie git i nadal kupa.. wyskakuje ten sam komunikat. Teraz pytanie czy to wina karty? Czy po prostu urok Canonów? I muszę spróbować instalacji MAGIC LANTERN..
Nagrywałem też w niskiej rozdzielczości i ladnie ponad 20 minut nagrywało
Kolega polecał mi jeszcze Transcend, ale obawiam się że to może nie pomóc...
Smutny

I od razu jeszcze piszę, że TAK CZYTAŁEM na forum podobny przypadek i do końca sprawa nie została rozwiązana.. HALO!
Odpowiedz
#2
Przeczytaj instrukcje Jak długie sekwencje  nagrywa twoj model.
Ucz swoje dzieci fotografi. Bedziesz pewny ze one nigdy nie beda miec dosc pieniedzy by kupic narkotyki Uśmiech
Odpowiedz
#3
(08-12-2016, 22:58:21)elviskajot napisał(a): Przeczytaj instrukcje Jak długie sekwencje  nagrywa twoj model.

Jest napisane, że jeśli plik osiągnie 4gb zostanie automatycznie zatrzymane jest szansa, żeby to ominąć ?:/


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#4
Nie ominiesz tego sprawdz Jak nagrywajá wyższe modele puszek canona. Ja używam kamery HD i tam Nie ma problemu z długościá nagrania pozatym jest poręczniejsza w użyciu.
Ucz swoje dzieci fotografi. Bedziesz pewny ze one nigdy nie beda miec dosc pieniedzy by kupic narkotyki Uśmiech
Odpowiedz
#5
z czystej ciekawosci ,
po kiego ladowac sie w ujecia dluzsze niz 11 minut ?

piszesz ze 15 - 20 minut , ale to ma byc gotowy filmik o takiej dlugosci ? czy pojedyncze ujecie o takiej dlugosci bo to roznica,

?
Już więcej nie postuje !!!
Odpowiedz
#6
(10-12-2016, 19:32:16)tsergairl napisał(a): z czystej ciekawosci ,
po kiego ladowac sie w ujecia dluzsze niz 11 minut ?

Czasem się nagrywa np. cały występ zespołu, albo np. konferencję prasową.

Canonem nagrywam maks pół minutowe ujęcia, a ujęcia nawet przeszło godzinne do archiwum Fundacji Krzewienia Kultury Artystycznej ON - smartfonem albo pożyczoną kamerą typu handycam
Odpowiedz
#7
@Tserga ma racje ... Jak się nagrywa to sekwencje wynoszá 3-5 minut max. Inaczej zaczyna być nudno ,a I Tak trzeba ciáć. Nie jest to moja opinia bo jestem niedzielnym kamerzystá ale opinia speców którzy robiá to na codzień. Nigdy Nie słyszałem by amatorowi zezwolono na filmowanie całego koncertu od tego sá media które majá wyłáczność.
Ucz swoje dzieci fotografi. Bedziesz pewny ze one nigdy nie beda miec dosc pieniedzy by kupic narkotyki Uśmiech
Odpowiedz
#8
Ja mam zgodę na filmowanie całego finału festiwalu Muzyczne Dni Drozdowo - Łomża na użytek własny, na swój kanał YT i na bloga mogę wrzucić fragmenty. Z kolei jestem też wolontariuszem w Fundacji Krzewienia Kultury Artystycznej Osób Niepełnosprawnych i tam się też tym zajmuję, nagrywam występy Integracyjnego Zespołu Pieśni i Tańca Mazowiacy podległego pod Fundację.
Odpowiedz
#9
(10-12-2016, 12:27:49)VoyDee napisał(a):
(08-12-2016, 22:58:21)elviskajot napisał(a): Przeczytaj instrukcje Jak długie sekwencje  nagrywa twoj model.

Jest napisane, że jeśli plik osiągnie 4gb zostanie automatycznie zatrzymane jest szansa, żeby to ominąć ?:/

witajcie Uśmiech
coś tu jest nie  halo, mój canon 1200d zachowuje się dziwnie bo:
na karcie 4GB hama klasa 6 nagrywa bez limitu ok 12min filmu
na karcie 8GB sandisc klasa 6 nagrywa ok 21sekund i pada komunikat : "nagrywanie zostało automatycznie przerwane"
 ten sam aparat, te same ustawienia, ta sama klasa inny producent i pojemność....  o co chodzi?
Huh
Odpowiedz
#10
(18-12-2016, 16:54:21)Vald napisał(a):
(10-12-2016, 12:27:49)VoyDee napisał(a):
(08-12-2016, 22:58:21)elviskajot napisał(a): Przeczytaj instrukcje Jak długie sekwencje  nagrywa twoj model.

Jest napisane, że jeśli plik osiągnie 4gb zostanie automatycznie zatrzymane jest szansa, żeby to ominąć ?:/

witajcie Uśmiech
coś tu jest nie  halo, mój canon 1200d zachowuje się dziwnie bo:
na karcie 4GB hama klasa 6 nagrywa bez limitu ok 12min filmu
na karcie 8GB sandisc klasa 6 nagrywa ok 21sekund i pada komunikat : "nagrywanie zostało automatycznie przerwane"
 ten sam aparat, te same ustawienia, ta sama klasa inny producent i pojemność....  o co chodzi?
Huh
Sprawdź czy masz oryginalnego SanDisk ... to często podrabiane karty i mogà mieć niższà prędkość zapisu dlatego wywala z bufora
Ucz swoje dzieci fotografi. Bedziesz pewny ze one nigdy nie beda miec dosc pieniedzy by kupic narkotyki Uśmiech
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Canon-EF-s 18-200 mm f/3.5–5.6 IS jurek 14 3,697 17-09-2015, 07:49:55
Ostatni post: tsergairl
  Zetnętrzna lampa nie błyska (canon 50D) pafnucy 3 1,615 05-08-2015, 20:16:01
Ostatni post: tsergairl
  Brak zasilania po wyjęciu gripu - Canon 5d m II Amadeo1984 0 1,350 30-07-2015, 06:50:29
Ostatni post: Amadeo1984
  Canon 550 d - Lampa YN468 II - brak błysku Kolorowa jak diabli 3 1,888 27-07-2015, 18:33:18
Ostatni post: Dexter1983
  canon 5d po włożeniu karty CF przestaje działać howi 4 5,581 26-03-2015, 14:17:22
Ostatni post: howi
  Canon 70d problem przy nagrywaniu filmów. hizel 6 3,943 23-03-2015, 20:32:56
Ostatni post: Theoo
  canon 550d autofokus nie daje potwierdzenia ostrosci marvika 4 1,698 21-02-2015, 14:47:27
Ostatni post: kain
  problem z BF canon 28 1.8 -serwis jacekden 1 1,443 06-12-2014, 10:39:32
Ostatni post: Kiziu
  Awaria lampy błyskowej - Canon IXUS 117 HS seonsei 0 1,222 13-11-2014, 23:23:10
Ostatni post: seonsei
  Canon 5D MkIII cien na zdjeciach dzako83 2 1,213 24-08-2014, 11:46:17
Ostatni post: dzako83

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Menu