Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

[tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-)
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-)

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 3 mies. temu #20676

• tsergairl
  • Główny moderator
  • Forumowy Dziadek
  • Oklaski: 35
dziekuje wszystkim za wypowiedzi , wszystko zostalo w lepetynie zapisane, i mam na dzieje ze bedzie skorygowane nastepnym razem jutro kolejna porcja

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 3 mies. temu #20677

• jurek
  • Canoniarz Przyjaciel
  • Oklaski: 7
to czekamy na foto-grafie

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 3 mies. temu #20680

• tsergairl
  • Główny moderator
  • Forumowy Dziadek
No to tak jak obiecalem wrzucam kolejną porcję

509) Kolejna próba "ptoszkowa"

510) Pierwsza próba kościelna

511) Kolejna próba hotelowa

512) I diamteralna zmiana tematu - czyli moje ulubione "paszportówki" proba w kolorze

no to jazda

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 3 mies. temu #20687

• Morfeusz
  • Canoniarz Przyjaciel
  • Oklaski: 3
No i znowu cisza, no dobra ktoś musi zacząć
510. to wykonanie akurat mi nie przypadło do gustu, wszystko by było ok gdyby nie te ławki – fatalnie wyszły
511. to mi się o wiele bardziej podoba jest ok
512. nie zaliczyłbym tego do działu „Paszportowych”, zasługuje na miano wyższe
Im więcej człowiek umie tym lepiej wie jak mało, że to zaledwie okruch w tłumie, który tworzy jedną całość .

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 3 mies. temu #20688

• tsergairl
  • Główny moderator
  • Forumowy Dziadek
dzieki za wypowiedz,

nie rozumiem tylko tego , że "Ławki fatalnie wyszły" , taka struktura była ławki (drewna) , to ja mam teraz cale zdjecie przerabiać aby utrzymać to samo bw na ołtarzu , maskować cześć obrazka i wstawić "sztucznie" zrobione ławki ??

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 3 mies. temu #20689

• Morfeusz
  • Canoniarz Przyjaciel
@tserga, nie masz wstawiać sztucznych ławek ani maskować części obrazu, ze zdjęciami jest tak albo uda się uchwycić cały plan poprawnie albo nie, może to wina mojego monitora, ale na pierwszym planie po lewej i po prawej stronie zdjęcia [ławki] wyszły kiepsko, może rzeczywiście warto przekadrować zdjęcie i część wyciąć dla dobra całości?
Im więcej człowiek umie tym lepiej wie jak mało, że to zaledwie okruch w tłumie, który tworzy jedną całość .
Ostatnio zmieniany: 3 mies. temu przez Morfeusz.

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 3 mies. temu #20690

• tsergairl
  • Główny moderator
  • Forumowy Dziadek
ok

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 3 mies. temu #20691

• Morfeusz
  • Canoniarz Przyjaciel
Ja wiem jak to jest, jak sobie coś wymyślimy i poukładamy swój plan [jakąś kompozycję] to wycięcie cokolwiek jest problemem, staramy się bronić to do końca, budzi się w nas taki wewnętrzny opór, mimo tego, że doskonale wiemy, że coś nie wyszło tak jak byśmy oczekiwali - a może inni odbiorą to również pozytywnie, zrozumieją naszą intencję – no i tak też się zdarza, mimo naszych wątpliwości część osób odbiera naszą pracę podobnie do nas, do naszych myśli i uczuć

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 3 mies. temu #20692

• jurek
  • Canoniarz Przyjaciel
  • Oklaski: 7
509- wróbelek z orzeszkami OK, tylko może sam dół jest zbędny
510- tu jestem tego samego zdania co Morfeusz . Ławki z tyłu są jakieś mocno zaszumione, tak więc rada Morfeusza słuszna ,
511-tutaj usunięcie przedmiotu (ławka?) z lewej strony foto zbędna tu kadrowanie no a BW jest dobre GO też w sumie z tej serii najlepsze foto
512-lewe oko modelki (wokoło oka) +fragment czoła= dziwny kolor ( jakby sine ) no i może modelka za daleko od prawej strony kadru

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 2 mies., 4 tyg. temu #20715

• admin2
  • Administrator
  • Oklaski: 16
509 - w końcu ptak na TAK
510 - bardzo w porządku, ale to WB żeby bardziej wyraziste było, troszkę za ciemno.
511 - ładnie i obróbka ładna, tylko ta poręcz w dolnym lewym rogu taka nieprofesjonalna
512 - poprawne, tylko białka oczu powinny być białe

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 2 mies., 3 tyg. temu #20742

• tsergairl
  • Główny moderator
  • Forumowy Dziadek
A cos mnie takiego naszło na zabawy suwakami

513

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 2 mies., 3 tyg. temu #20743

• admin2
  • Administrator
  • Oklaski: 16
Mi się podoba obróbka, tylko jak dla mnie za mocno pojechałeś suwakiem z białą winietą Kadr na plus.
Wydaje mi się też, że horyzont jest minimalnie pochylony w prawo.
Ostatnio zmieniany: 2 mies., 3 tyg. temu przez admin2.

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 2 mies., 3 tyg. temu #20744

• tsergairl
  • Główny moderator
  • Forumowy Dziadek
a dziekuje za słówko

może faktycznie ta winieta jeszcze za duza, nie wiem, dobrze , że nie widziałaś jaka była na początku hihihih

co do pochylenia, no kurde nie wiem , ustawiłem wg siatki w sofcie , moze monitor przekrzywia linie

tymczasem kolejne

514) Atmosfera jaka panuje na "Herbatce u Dziadka"

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 2 mies., 3 tyg. temu #20758

• Fish
  • Canoniarz Zadomowiony
  • You can..
  • Oklaski: 5
Ostatnie : Jestem na nie. Coś mi ta trawa nie podchodzi, jakoś razi po oczach.

509 i 510 : SUPER !
Canon EOS 1000D + 18-55 KIT + Sigma 70-300 APO DG +Helios 58mm + Kingstone 8GB + Sony DSC W170+ Akcesoria

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 2 mies., 2 tyg. temu #21031

• tsergairl
  • Główny moderator
  • Forumowy Dziadek
w Irlandii co roku organizowany jest: Daffodil Day
czyli Dzień Narcyza
jest to organizowane na rzecz walki z rakiem , mozna wowczas na licach irlandzki kupic bukiet narcyzów za bardzo małą cenę, a pieniądze ze sprzedazy trafiaja do fundacji walki z rakiem w tym roku przypada na 23 marca, ale czywiście można bukiecik kupić juz teraz , co uczyniłem wczoraj

po tym małym wstepie juz wiadomo czym bede meczyl przez kilka dni

Prosze panstwa przedstawiam moje "DAFODILE"

515)

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 2 mies., 2 tyg. temu #21034

• Tartufe
  • Canoniarz Przyjaciel
  • Oklaski: 18
Kwiatki wyszly aldnie ale brak tu podswietlenia po bokach albo przynajmniej z jednego boku

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 2 mies., 2 tyg. temu #21037

• Morfeusz
  • Canoniarz Przyjaciel
Tło bardzo ładnie się komponuje, lubię czarne tło przy takich kompozycjach, czyli tło na (+), bukiet, jako główny i jedyny element wypadł słabo troszkę taki przybiedzony lekko zwiędły, raczej, na (-) chociaż kompozycyjnie mi się podoba.
No i oczywiście brak doświetlenia lewa strona i dół zwłaszcza lewy dolny róg, bukiet wtapia się w tło IMHO, mało korzystnie

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 2 mies., 2 tyg. temu #21045

• JacJac
  • Canoniarz Przyjaciel
  • Oklaski: 5
Poprzednicy dobrze prawią

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 2 mies., 2 tyg. temu #21050

• tsergairl
  • Główny moderator
  • Forumowy Dziadek
no z trojka nie bede sie wyklocal , moglem blende uzyc ,

co do zwiędłości, powiem wam jak to było , otoz ustawilem wszystko lampe tlo i kwiatki do wazony , i wszystko gralo, i jak wyciagnałem aparat , to one tak nagle SRUUUU i łebki na dół , normalnie mi na złość zrobiły

dobra dorzucam jeszcze trzy pstryki na czarnym tle , a potem bedzie na bialym kika kombinacji

516

517

518

Odp: [tsergairl] - pstryku pstryku - czyli HERBATKA U DZIADKA :-) 2 mies., 2 tyg. temu #21052

• Yogi
  • Nowy Canoniarz
  • Oklaski: 0
To może i Ja coś wreszcie powiem
O sprawach technicznych nie będę się wypowiadał, bo się nie znam.
Cały bukiet prezentuje się super (ładnie zrobiony) fot. 515, jak już ktoś napisał mógł być podświetlony lekko od dołu.
517 jest super.
Ostatnio zmieniany: 2 mies., 2 tyg. temu przez Yogi.
Moderatorzy: PawelW
Wygenerowano w 0.58 sekundy